Necmiye Mehmet Yazıcı MTAL Afetlere Hazırlanıyor

Okulumuzun afetlere hazırlıklı hale getirilmesi için faaliyet gösteren Afete Hazırlık Kulübü, deprem anında yapılması gerekenleri uygulamak amacıyla 11 Ekim 2023 tarihinde, okulumuzda bir deprem tatbikatı düzenlenmiştir.

01.11.2023 282

Tatbikat öncesinde sınıflarda ve okul pansiyonunda kalan öğrencilere deprem sırasında yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verilmiş ve eğitici videolar izletilmiştir.

Tatbikat sırasında öğrencilerin okul acil durum planına bağlı olarak sınıfları boşaltmaları ve bahçede toplanmaları sağlanmıştır.

Öğrencilerimizin ve genel olarak bütün toplumun deprem konusunda bilinçlenmelerinin, deprem sırasında nasıl korunacaklarına dair davranış şekillerini uygulamalarının önemi anlatılmıştır. Yaşanan büyük yıkım ve acılardan çıkarılabilecek en iyi dersin depreme ve bütün afetlere hazırlıklı bir toplum olmak olacağı vurgulanmıştır.