DÜNYA FELSEFE GÜNÜ OKULUMUZDA KUTLANDI

Düşünce dünyasının çeşitliliğini kutlamak ve dünyaya felsefi bir bakış atmak amacıyla 2002 yılında UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Felsefe Günü her yıl Kasım ayının 3. haftasında kutlanmaktadır.

23.11.2023 129

26-11-202326-11-2023Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Evren karşısında insanın akılcı davranışı” olarak tanımladığı felsefenin daha iyi anlaşılması adına Felsefe Kulübü öğretmenleri  okulumuz öğrencileri için bir söyleşi düzenlemiştir. 21 Kasım Salı günü saat 13:30’da okulumuz konferans salonunda  gerçekleşen söyleşiye 11. sınıf öğrecileri katılmıştır. Söyleşiyi Aksaray Üniversitesi Ar. Gör. Nuri ÇİÇEK gerçekleştirmiştir. “Niçin Felsefe?” konu başlığıyla öğrencilere değerli bilgiler sunmuştur.Öğrencilere felsefenin ne olduğunu, toplum hayatındaki yeri ve önemini, gündelik hayatımızda felsefi bilginin nerelerde kullanılabileceğini;akılcı, eleştirel ve sorgulayıcı tutumun hayatımızdaki gerekliliğini ifade etmiştir. Böylece öğrencilerin düşünsel hayatına katkı sunulmuştur.